luni, 1 aprilie 2013

Antivirus pentru telefoane mobile


Înainte de a intra sistemul de operare Android pe piață sistemul de operare Symbian a fost folosit în cele mai multe telefoane inteligente, după ce sa introdus sistemul de operare Android lumea smartphone și cea a tabletetelor sa schimbat. Deși celebrul sistem Symbian Apple iOS e foarte rapid, în prezent majoritatea telefoanelor Smartphone și Tabletele de pe piata folosesc, sistem de operare Android.

Anul trecut, piața de telefonie mobilă a crescut foarte repede si cu aceasta si atacurile  virusilor, de asemenea, au crescut agresiv si atacul hackerilor iar cel mai vizat de catre atacatori a fost sistemul de operare mobil Symbian, iar acum  sistemul Android este cel mai atacat sistem de operare mobil vulnerabil la virusi, malware și hackeri.

Principala cauza pentru care aceste dispozitive sunt atacate este obtinerea de date private pe care utilizatori le stocheza pe dispozitivele lor mobile.

In urma unor sondaje a marilor compani de telefonie mobila sa constatat ca  foarte multi utilizatori nu sunt interesati sau chiar nu stiau prea multe  despre vulnerabilitate acestor dispozitive. În prezent, furnizori de Anti-Virus (care oferă software-ul de securitate pentru PC-ul desktop) oferă si soluti Anti-Virus pentru smartphone, unele sunt oferite gratuit.

AVG este un furnizor de software de securitate destul de popular, acesta oferă două tipuri de Anti-Virus pentru smartphone care utilizeza sistemul de operare Android, unul este oferit gratuit și altul care se plătește.
AVG Mobilation Pro

 AVG Mobilation, este un program de securitate pentru dispozitivele ce ruleaza Android. AVG pretinde ca este primul antivirus destinat tabletelor.



Caracteristicile AVG Mobilation:
  • Scaneaza in timp real aplicatii, setari, fisiere, clipuri video, poze, etc
  • Gaseste tabletele pierdute sau furate cu ajutorul Google Maps
  • Realizeaza backup-ul si recuperarea datelor si aplicatiilor: contacte, arhiva apelurilor, bookmark-uri, mesaje text si media pe cardul SD
  • Blocheaza si sterge datele de pe dispozitiv de la distanta pentru a-ti proteja intimitatea
  • Task Killer – Opreste procesele care incetinesc tableta
  • App Locker – Securizeaza cu parola anumite aplicatii pentru a-ti proteja intimitatea si a preveni accesarea lor de catre copii



AVG Mobilation Pro poate fi obtinut acum GRATUIT (printr-o promotie speciala), pretul sau normal fiind de 9.99$.

Pentru a obtine licenta gratuita accesati site-ul urmator si apasati Zum Download, iar apoi Download-Server CHIP Onlinepe noua pagina:

www.chip.de/downloads/AVG-Anti-Virus-Pro...ersion_51286690.html


Un alt program antivirus ce ofera protectie gratuita pentru Android este Norton Mobile Security LITE – 



Ce ofera? Scanare in timp real a aplicatiilor descarcate pentru a te proteja de orice amenintare ce poate surveni instalari pe dispozitivul tau. Poate scana card-ul  la inserarea in telefon pentru a se asigura ca nu contine virusi.

Functia Remote Lock permite blocarea accesului la telefon atunci cand acesta este pierdut sau furat.
In plus, aplicatia nu consuma bateria si nici resurse prea multe asadar nu are un impact negativ asupra telefonului si modului sau de utilizare.

Pentru a descarca acest program, accesati Android Market:

market.android.com/details?id=com.symantec.mobilesecurity


De Curand Avast! a lansat versiunea finala (1.0.1282) a noului lor produs de securitate pentru telefoanele si tabletele ce ruleaza sistemul de operare Android: Avast! Mobile Security.

Produsul este unul revolutionar deoarece aduce o componenta Firewall, pentru prima data pe un telefon mobil si ofera toate functiile gratuit.
Spre deosebire de concurenta, care ofera componenta Anti-Theft si setarile avansate ale celorlalte componente intr-o versiune Premium, Avast! va oferi programul lor absolut gratuit chiar si dupa incheierea perioadei de testare BETA.



Este astfel cel mai bun produs gratuit existent pe piata si al doilea in top dupa Kaspersky (produs cu plata).

Puteti descarca si testa Avast! Mobile Security din Android Market:
http://www.avast.com/free-mobile-security

Iata cateva soluti foarte la indemana pentru o mai buna protectie a datelor pesonale pe smart phone alegeti una din ele si lasati  o mica parere despre experienta pe care va oferito produsele, toate cele bune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu