vineri, 16 ianuarie 2015

Peste 50% din utilizatorii Android nu au antivirus pe telefon sau tabletă

Nu mare este surpriza care reiese dintr-un studiu realizat de producatorii de soluții antivirus.

Utilizatorii sistemului de operare Android nu se grabesc să iși instaleze un antivirus pe telefon sau pe tabletă, in ciuda atacurilor dese.

Doar 40% din posesorii de smartphone-uri si 42% din posesorii de tablete cu sistem de operare android au declarat ca au instalată o soluție de securitate pentru dispozitivele lor, pe care o utilizează in prezent, arată un studiu realizat in anul ce tocmai a trecut.

Uni se bazează pe functiile pe care le oferă incluse sistemul de operare sau au incredere in propriile instincte pentru a se proteja de potetialele aplicați periculoase, mai arata cercetarea.

Gadgeturile cu Android sunt ținta cea mai vulnerabilă a infractorilor cibernetici.

Potrivit studiilor care centralizează date cu privire la amenințările cibernetice emergente, 99% din programele malware care vizează dispozitivele mobile au fost create pentru Android.

Această amenințare ia amploare spun specialiștii care au detectat 55.000 de mostre malware pe parcursul anului trecut. Anul acesta, doar in prima lună, numarul atacurilor arată o ingrijorătoare creștere.

Mulți utilizatori nu conștientizează riscurile la care se expun!

Iată câteva din pericolele la care sunt expuși: Interceptarea convorbirilor, accesarea mesajelor și a casuței de mail, furtul datelor de logare pe site-uri, furtul datelor personale (coduri pin și spargerea conturilor), accesul la camera și microfonul dispozitivului și lista poate continua...

Sfatul meu este să aveti macar o soluție antivirus gratuită instalată pe dispozitivul dnv deși ar fi recomandat să vă achiziționați un antivirus cu licență pentru protecție mai bună

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu