Scaneaza Online

Scanare Antivirus Online:

Pentru ca nu todeauna suntem siguri pe Antivirusul instalat pe pc nostru am intocmit o lista cu cele mai folosite si eficiente siteuri ce ofera scanare online (Antivirus Online Scan)

 

Scannerele antivirus online sunt foarte utile atunci când vine vorba de o a doua părere, chiar daca aveti instalat un produs de securitate complet. De aceea, am facut o evaluare a celor  mai populare astfel de produse şi am reuşit  testarea celor mai populare scannere online.Dar (dupa munca si rasplata) am obţinut rezultate foarte interesante.Prin acest articol va impartasesc si dvs cel mai bun scanner gratuit de antivirus online.

Scannerele antivirus testate:

Produsele pe care le-am inclus în această testare sunt următoarele:  Avast Online Scanner ,Bitdefender QuickScan,,Comodo Cloud Scanner, ESET Free Online Scanner, , Kaspersky Security Scan,  Norton Security Scan, şi Trend Micro HouseCall.

 Am descoperit că mulţi producători nu  oferă doar scannerele clasice online, acele scanere pe care le poţi rula în navigator. Ei oferă acum scannere antivirus de sine stătătoare pe care trebuie să le instalaţi pe calculatorul dvs. Pot fi rulate în paralel cu alte produse de securitate, fără a cauza probleme de performanţă si pot fi folosite ori de câte ori aveţi nevoie de o a doua părere despre starea securităţii calculatorului dvs..

FOARTE IMPORTANT: Acest test nu include produse complete de securitate. Vorbim doar de unelte gratuite pentru scanarea şi evaluarea securităţii sistemului dvs. Aceste aplicaţii nu pot să înlocuiască soluţii de securitate adecvate precum soluţii antivirus, anti-spyware şi firewall. Este recomandat să le folosiţi doar pentru a completa un produs real de securitate sau pentru a vă ajuta să identificaţi ce este în neregulă cu un sistem suspect de infectare cu malware.

 avast! Online scanner 

Scannerul antivirus online de la avast  oferă posibilitatea de a verifica fișierele rapid și gratuit.
insa acest scaner  poate verifica doar un singur fișier cu o dimensiune de maximum 16MB.
Nu prea practic as putea spune, insa am ramas placut surprins dupa terminarea scanari a detectat fisierele infectate cu o acuratete foarte mare.
Insa ce vad eu ca pe un impediment este faptul ca trebuie sa banui care din fisiere ar putea sa fie virusate si sa le selectezi pentru scanare.

ESET Free Online Scanner

  ESET Free Online Scanner este unul dintre puţinele scannere online care sa dovedit a fi bun şi util. Rulează în Internet Explorer şi instalează doar un control ActiveX. Înainte de a executa o scanare, descarcă automat ultimele definiţii pe calculatorul dvs. Puteţi executa o scanare completă standard sau o scanare personalizată. Pentru fiecare scanare puteţi personaliza diferite aspecte precum: eliminarea automată a ameninţărilor detectate, scanarea arhivelor sau scanarea pentru aplicaţii potenţial nedorite sau nesigure. Scanarea completă a sistemului a durat aproximativ 45 de minute şi a dus la identificarea a 8 fişiere infectate.
 

 Acest Scanner oferă ceea ce te aştepţi de la un adevărat scanner online şi am fost mulţumit de modul cum s-a comportat.

Bitdefender QuickScan 

 BitDefender QuickScan este unul dintre puţinele scannere cu adevărat online. el poate fi rulat direct din Internet Explorer şi îşi instalează doar un control ActiveX. Totuşi, înainte de a îl putea folosi trebuie să lansaţi Internet Explorer cu drepturi de administrator.

 
Din păcate, BitDefender QuickScan nu face altceva decât să vă spună dacă sistemul dvs. este infectat sau nu şi numele primului virus găsit. Nu nu ofera alte informati . Singura opţiune pe care o afişează este descărcarea şi pornirea automată a instalării BitDefender Internet Security, cu care ati putea să dezinfectaţi sistemul.
Deşi această aplicaţie este rapidă şi uşor de utilizat, ea nu oferă prea multe soluti.


Comodo Cloud Scanner

 Comodo Cloud Scanner este o aplicaţie pe care va trebui să o descărcaţi şi să o instalaţi. Deşi arată bine, experienţa pe care mi-a oferit-o nu a fost deloc bună. În primul rând, se pare că există doar un tip de scanare disponibil care a durat sub un minut şi mi-a oferit rezultate destul de surprinzătoare: se pare ca as fi avut  probleme de confidenţialitate,  erori de regiştri, fisiere lipsa, dar nu am nici un fel de fişier infectat în calculator. Am rămas uimit când am văzut aceste rezultate.
 

Parerea mea ca acest produs este complet inutil pentru dezinfectarea calculatorului dvs. Vă oferă doar o conversaţie cu tehnicienii Comodo, sau acces la comunitatea lor online. macar daca ar veni cu o alta solutie sau cu vreo legătură către vreun produs care ar putea să vă ajute să vă dezinfectaţi sistemul.
Comodo Cloud Scanner este un produs care nu detectează nici un fel de malware real. Încearcă doar să inducă panică prin raportarea de falsuri şi a unui număr incredibil de mare de probleme inexistente.

Kaspersky Security Scan

  Kaspersky Security Scan este o aplicaţie  pe care trebuie să o instalaţi pe calculatorul dvs. Interfaţa este simplă şi uşor de utilizat. Puteţi rula scanări rapide sau complete şi puteţi programa scanări regulate. În mod implicit, această aplicaţie va scana sistemul o dată pe zi. Nu există alte opţiuni pentru programarea de scanări.

Kaspersky Internet Security 2012


Scanarea rapidă a fost executată în aproximativ 2 minute şi a detectat numai 5 fişiere malware. O scanare completă a fost terminată în 15 minute şi a detectat 12 fişiere malware.

House Call – Free Online Virus Scan

  Trend Micro HouseCall este un produs pe care trebuie să îl descărcaţi şi să îl executaţi pe calculatorul dvs. Când îl rulaţi, descarcă automat ultimele actualizări. În total, veţi descărca aproximativ 50 de MO.
Interfaţa simplă şi uşor de utilizat. Am apreciat că, utilizând butonul Settings, îl puteţi seta să ruleze o scanare rapidă, o scanare completă sau o scanare personalizată. Este singurul produs din nişa lui care permite efectuarea de scanări personalizate.
Scanarea rapidă a fost terminată în aproximativ 10 minute şi a detectat 5 fişiere infectate. Scanarea completă a durat cam 2 ore  şi a detectat 8 fişiere infectate. Timpii de aşteptare au fost uriaşi . Pentru fiecare element malware detectat sunt afişate numele, locaţia, tipul şi nivelul lui de risc.
Partea bună este că Trend Micro HouseCall este singurul produs de gen care vă poate ajuta să eliminaţi malware-ul detectat.
 

 

Norton Security Scan

Norton Security Scan este o aplicaţie desktop pe care trebuie să o  instalaţi pe calculatorul dvs. Când îl porniţi, descarcă automat ultimele actualizări de definiţii şi motor de scanare. Programul instalat ocupa  în jur de 150 de MO. Devine astfel, cel mai mare produs de acest gen.
Un lucru destul de neplacut de la Norton Security Scan este faptul că îi place foarte mult să alarmeze. Totul este roşu, chiar şi atunci când scanarea nu este terminată încă. De asemenea, promovează produsele Norton foarte agresiv. .


 Norton Security Scan este foarte eficient la identificarea de malware dar este foarte agresiv. Dacă îl folosiţi, veţi primi o mulţime de atenţionări care încearcă să vă facă să vă simţiţi nesigur şi vă va solicita să instalaţi diferite produse Norton. Utilizarea acestui produs poate deveni foarte enervantă.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu